Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 166 2.5 / 3.0 - помощ при покупка.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщение
    Колеги, да ми е честита, май това ми беше едно от най-бързите прибирания от Пловдив
    Честито, колега, със здраве да си я караш
    Че и нещо като хардуербегейска среща се заформи тука
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Ще я снимам скоро с Nikon-а и 12-24, колата го заслужава, но първо да оправя дреболиите и да я измия хубаво. Отказвам се от безконтактното, защото ми прецака за няколко месеца емблемите на либрата, които 10 години не бяха мръднали !
      Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Ще я снимам скоро с Nikon-а и 12-24, колата го заслужава, но първо да оправя дреболиите и да я измия хубаво. Отказвам се от безконтактното, защото ми прецака за няколко месеца емблемите на либрата, които 10 години не бяха мръднали !
        Аз си мих колата 4 години на ръка и изглеждаше доста добре и с блясък, отскоро и се нахвърлих с пароструйките по бензиностанциите за по 2-3 лв, пяна и измиване и набързо се появиха отлюспвания на боята, които се разширяват с всяко миене.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Дам, зор заман я минах на безконтакно, но ще и е за последно ! Имам един проблем от както я купих и ще трябва да го хвана от къде е, но ще се радвам и на съвети от вас. Понякога колата губи един цилиндър и при форсиране се чува и вървежът леко пада. Свалих предните 3 свещи и са перфектни, задните ми се вижда голям зор. Така или иначе зад колата не мирише на бензин, така че подозирам позапушен инжектор, защото колата е стояла бая без да се кара и вероятно е изкарала мръсотии от резервоара. Чудя се дали да пробвам с добавка или направо да скачам на ултразвук.
          Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Дам, зор заман я минах на безконтакно, но ще и е за последно ! Имам един проблем от както я купих и ще трябва да го хвана от къде е, но ще се радвам и на съвети от вас. Понякога колата губи един цилиндър и при форсиране се чува и вървежът леко пада. Свалих предните 3 свещи и са перфектни, задните ми се вижда голям зор. Така или иначе зад колата не мирише на бензин, така че подозирам позапушен инжектор, защото колата е стояла бая без да се кара и вероятно е изкарала мръсотии от резервоара. Чудя се дали да пробвам с добавка или направо да скачам на ултразвук.
            Първо честито, със здраве и безаварийни.
            Щом е "понякога": може да е бобинa. Виж дали има грешки с FES.
            ...

Comment

• Грешки няма, сега махах буксите на дюзите една по една, че по-лесно от задните бобини, и работата на мотора се скапва. Тоест май май не е дюза. Ако някой даде лек туториал как да стигна до задните бобини ще съм много благодарен ФЕС-а не даваше грешки като я гледах за купуване, но ще я закача пак. Може и просто да е зацапан дросела и да си мисля, че губи цилиндър, а реално той да се ебава.

Тревожа се да не е някой механичен проблем (забил клапан или подобно), но се съмнявам, защото моторът работи чудесно през повечето време.

По окачването след подробен оглед се установи само един шарнир и един кормилен накрайник.

Comment

• Мисля първо да направя следната процедура:

1. Disconnect battery for 45 mins
                2. Reconnect battery, and turn ignition to MAR for 90 secs
                3. Turn off and leave 90 secs
                4. Start engine WITHOUT pressing throttle and let the car idle for 15 mins (I repeat, do not touch the throttle whilst the car is idling)
                5. Turn engine off and leave for 10 minutes
                6. Start the car and go for a drive, using a number of styles (eg town, motorway, thrash etc)

Много хора пишат, че помагало в подобни ситуации.

Отделно ще помоля за съвет как се сваля дроселът за чистене преди да направя тази "радост".
                Last edited by duronman; d.m.y г., 22:00.

Comment

• Най-хубаво да я чуе някой, който има Арезе мотор.
                  Дросела лесно може да го видиш дали е мръсен.
                  Тази процедура 1-6 я правя след всяко откачане на акумулатора. Ако не я направя - не се "форсира" добре.
                  ...

Comment

• Точно това е проблемът... явно не е цилиндър. Както и да е, ще я направя утре и ще пиша. Благодаря за насоките колега. Ако ми кажеш как лесно да видя дроселът дали е мръсен ще съм благодарен... с няколко думи.

Comment

Точно това е проблемът... явно не е цилиндър. Както и да е, ще я направя утре и ще пиша. Благодаря за насоките колега. Ако ми кажеш как лесно да видя дроселът дали е мръсен ще съм благодарен... с няколко думи.
                      Ето как се стига до свещите ( с картинки!) http://alfa156.net/tech/fr_index.htm...h/v6sparks.htm
                      Писано е за 156 но може да ти свърши работа.

За да видиш дросела трябва да откачиш гумения маншнон от него. http://www.alfa156.net/tech/cleaningthrottlebody.pdf Ако е мръсен ще разбереш. Ако решиш да го чистиш внимавай да не го счупиш.
                      ...

Comment

• Много благодаря !

Днес един приятел ми снима мотора, че моят апарат и всичко не ми беше удобен под ръка. Утре мисля да я снимам по-обстойно.

Last edited by duronman; d.m.y г., 22:59.

Comment

• Маншона преди дросела ти изглежда зле. Прегледай го да не е скъсан/напукан. Това им е слабо място.
                          ...

Comment

• Много е мръсен, не е мит мотора, само съм го бърсал с сух парцал, за това е така. Иначе е мек и здрав, но безумно прашен.

Comment

• Не мога да си позная колата след 6 стъпковата процедура. Мазен празен ход, леко и хубаво форсиране... за сега изчезнаха всичко неща за които говорех. Отделно смених и успокоителният тампон отгоре и стана още по-добре.

Ако някой още търси има една привидно добра - "газирана" и регистрирана, но не съм ходил да я гледам - 3.0 автомат с почти всички екстри. Може да мина от любопитство да я видя.

http://www.bomiauto.com/bg/auto/alfa...v-avtomat-5344

Comment

• Колега, проблем ли ще бъде, ако споделиш набързо, кои обяви си разглеждал, да не се хабя да обикалям.
                                Тази в БОМИ и на мен ми направи впечатление, защото само регистрацията, гражданската, прегледа, данъка и газовата уредба са сигурно към 2000лв..... и то излиза, че купуваш колата за още 2000лв.
                                Та ме поблазни сериозно, ама пусто ми се вижда много дърта и в същото време на 95'000км.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X